EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ученици посрещат туристи от Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ученици посрещат туристи от Китай

mail15:10 | 12.04.2011прегледи 536 коментарикоментари 0


Бъдещи мениджъри на туристически агенции ще покажат как се организира екскурзия на китайски туристи в България и Черна гора по време на конкурс от програмата на Панаира на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ. Те трябва да подготвят маршрути по културни и исторически забележителности, пакетна оферта и услуги за пътуването. Традиционният конкурс, който се провежда в рамките на ТФ ФЕСТ, бе оценен през 2009 г. от Европейската комисия като добра практика в обучението по предприемачество.
Това е едно от деветте състезания, в които ще се включат участници в тазгодишното издание на ТФ ФЕСТ. То ще се проведе на 14 и 15 април в Международен панаир Пловдив, на него ще се представят 131 тренировъчни фирми, 908 ученици, 107 учители от 50 училища на България, Румъния и Черна гора. ТФ ФЕСТ е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“ и се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) към МОМН в партньорство с Международен панаир Пловдив.
Младите предприемачи ще покажат как управляват своите тренировъчни предприятия, които се занимават с търговия, финанси и застраховане, туризъм, винопроизводството, сделки с имоти, реклама, хотелиерство, кетъринг и организиране на тържества, озеленяване, дизайн, връзки с обществеността, музикален бизнес. Те ще се състезават в конкурси за най-добър щанд, екип и професионално обслужване, каталог, рекламни материали, панаирна промоция, банка. Най-успешните мениджъри ще получат титлата Мис и Мистър ТФ ФЕСТ.
За първи път министерството на икономиката и ЦУТФ провеждат съвместен конкурс „Защита на интелектуалната собственост“. Новост е и конкурсът за презентация на фирма, организиран от Висшето училище по застраховане и финанси. Ще бъдат връчени и награди за социално отговорен бизнес.
Панаирът на тренировъчните фирми популяризира идеята за тези предприятия. Той демонстрира интегрирано обучение по икономика, информационни технологии, бизнес администрация и чужди езици като чрез ролеви игри и проекти се пресъздава дейността на реални фирми от различни браншове. Така се формират умения, които традиционната образователна система не може да развие пълноценно.
Мрежата на българските тренировъчни предприятия обхваща 312 ученически фирми от 65 училища в 43 селища. Около 4000 младежи се обучават в тях всяка година. Те участват в международни проекти на Световната организация на тренировъчните фирми, чийто член е ЦУТФ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg