EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

УФР затегна условията за чужди банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

УФР затегна условията за чужди банки

mail16:45 | 20.02.2014прегледи 926 коментарикоментари 0


Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ, което изпълнява функции на централна банка, затегна правилата за работата на големи чуждестранни финансови институции на американския финансов пазар, за да защити интересите на потребителите, предадоха световните агенции, цитирайки комюнике на УФР.
Това решение бе обявено на заседание на управителния съвет на УФР, ръководено от новия президент на банката Джанет Йелън.
Чуждестранните банки, които имат активи в САЩ за не по-малко от 50 милиарда долара, ще трябва да покриват същите изисквания, които важат и за американските кредитно-финансови институции.
Това отчасти засяга стандартите за ликвидност, управлението на рисковете и резервния капитал. За да изпълнят тези изисквания, чуждестранните банки ще трябва да учредят в САЩ
холдингови компании, които ще контролират спазването на установените правила, и ще служат като гаранти за надеждността на техните операции на американските пазари. Новите правила са определени от УФР въз основа на закона "Дод - Франк", приет през 2010 година и целящ да се извърши реформа на банковата система в САЩ след глобалната финансова и икономическа криза от 2007 - 2009 година. (Законът "Дод - Франк" е по фамилните имена на двамата му основни автори, сенаторите Крис Дод и Барни Франк. Той е основан на два принципа: намаляване на риска, поеман от банките, и повече защита на потребителите - бел. ред.).
В същото време УФР отложи крайния срок за изпълнението на тези изисквания към чуждестранните банки за 1 юли 2016 година. Преди се предполагаше, че те трябва да променят работата си до средата на 2015 година, когато същото трябва да направят и американските им конкуренти.

 


Тагове: УФР, политика
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg