EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Успешният програмист: кодове + общуване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Успешният програмист: кодове + общуване

mail16:01 | 12.09.2016прегледи 3383 коментарикоментари 0


За втора поредна година Асоциация на софтуерните инженери организира soft skills конференция, насочена към ИТ специалисти и екипи – 2doIT SoftCon 2016. Темата за личните социални и комуникационни умения и успешните екипни практики е дефинирана като основна нужда на бизнеса в световен мащаб, а последните години е все по-актуална и в България.

Проучване на Bloomberg посочва този тип умения като едно от най-необходимите в бизнес администрацията при работа в технологичния сектор. Нуждата от обучение по социални умения е осъзната от близо 93% от ИТ специалистите в проучване на сайта за подбор CWJobs.co.uk, като над 84% от тях смятат че работодателите трябва да им осигурят обучение в тази посока.

 „За успешната ИТ кариера, независимо от международната конкуренция, която вече е факт и в България, е нужно нещо, което на пръв поглед изглежда очевидно – да работим по-добре с хора, да ги разбираме и работим заедно в обща цел – успеха на компанията за която работим.“, коментира Мартин Кулов, председател на АСИ. „Правим второ издание на 2doIT SoftCon, защото ежедневната ни комуникация с хора на всякакви нива и с всякакви роли в софтуерната индустрия показва, че нуждата от подобряване на комуникационните умения се задълбочава. Позитивната тенденция е, че тази липса вече е осъзната и успешните компании работят за подобряването на социалните умения на служителите си. Особено когато планират развитието им. Колкото и да е добър един инженер, например, трудно би продължил кариерата си към ръководни позиции без да е надградил компетенциите си“.

Организираната от Асоциация на софтуерните инженери конференция 2doIT SoftCon 2016 е единствено по рода си събитие, където практикуващи софтуерни инженери и мениджъри споделят какви са техните стратегии за успешен екип и как по-добрата комуникация води до успешен проект. Лекторите са професионалисти с дългогодишен опит на българския и международния пазар и ще представят не само утвърдени модели на работа, но и собствения си опит с реални ситуации и казуси.

Главната цел на Асоциацията е да осигурява продължаващо обучение на ИТ специалистите. „Образованието не свършва с края на курса или университета, напротив, истинското обучение тогава започва и приключва когато решиш да се откажеш от професията. Учи се всеки ден. За да си професионалист трябва да си винаги актуален. Някои от най-актуалните теми в света на ИТ са soft skills, архитектура, DevOps и нашата мисия е да ги предадем като знание и стойност на хората, които ежедневно развиват бизнеса в България.“, допълва Мартин Кулов. 

2doIT SoftCon 2016 ще се проведе на 29 септември, в СТЦ ИНТЕРПРЕД, София: https://2doit-softcon2016.eventbrite.com

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157