EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Усилено се работи по тол системата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Усилено се работи по тол системата

mail15:34 | 19.03.2018прегледи 3407 коментарикоментари 0


Вече е започнало изграждането на двата центъра, от които ще се управлява трафикът при въвеждане на тол системата, каза във Варна регионалният министър Николай Нанков. Предстои доставката на различна техника, включително 100 кантара, които ще измерват тежкотоварните автомобили. По думите на Нанков технологията ще бъде иновативна, камионите няма да спират, а ще бъдат претегляни в движение. Министърът допълни, че се разработва и софтуерът, който ще бъде предоставен на бъдещия орган, който ще управлява толсистемата. Според него до 10-15 дни трябва да бъде взето решение дали това ще е държавна компания, държавно предприятие, търговско дружество или ще е част от Пътната агенция.
Нанков допълни, че до края на годината трябва да бъдат назначени между 500 и 550 специалисти, които ще обслужват толсистемата. По думите му тя трябва да заработи най-късно март-април 2019 година, като още през първата година приходите се очаква да достигнат около 1 милиард лева. Министърът уточни, че в момента се работи и по тарифите, по които ще плащат тежките автомобили. Според него таксите за част от републиканската мрежа ще бъдат по-високи, като за сега ще има тарифиране само на тези пътища, които са в добро състояние.
Тази година трябва да приключим с оправянето на пътищата към морето до 15 юни, когато е началото на активния сезон, каза във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097