EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 2.0523
GBP 2.2730
CNY 2.5176
you tube
mobile version

Управляващите: Работим за еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Управляващите: Работим за еврото

mail18:15 | 18.05.2022прегледи 854 коментарикоментари 0


Министерството на финансите и БНБ ще направят съвместен доклад за оценка на въздействието от приемането на еврото в България, съобщи Георги Ганев, народен представител от „Демократична България“, който участвува в експертен коалиционен съвет, където се обсъждаше план за приемане на еврото в България и антикризисните мерки за хората и за бизнеса. 

 Калин Христов, подуправител на БНБ,  е показал структурата на доклада, който се очаква да бъде готов до месец-два, каза Ганев, но изрази съмнение, че това ще стане по-рано от есента.

В доклада ще бъде посочено кога е оптималният момент за приемане на еврото от гледна точка на българската икономика, каза депутатът.

Управляващите продължават да държат дата за приемане на еврото  да е началото на 2024 година. Големият въпрос е дали след една година ще отговаряме на критериите за приемане на общата европейска валута. След около година ще подадем искане за оценка изрично за България, каза Ганев.  Ще се знае някъде през юни 2023 година , след решение на Европейския съвет, дали България ще се присъедини към еврото в началото на 2024 година.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3046