EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Управлението на "Дунав мост 2" във фаза преговори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Управлението на "Дунав мост 2" във фаза преговори

mail10:45 | 26.11.2012прегледи 453 коментарикоментари 0


Прилежащата пътна и железопътна инфраструктура на „Дунав мост 2” са завършени и от румънска, и от българска страна. Това каза транспортният министър Ивайло Московски на въпрос на депутата от Коалиция за България и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев относно бъдещото управление на „Дунав мост 2”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Изпълнението на договора за изграждане на новия мост на река Дунав е в последната си фаза. Трябва да започнат съвместни процедури за функционално изпитване на различните системи”, заяви министър Московски.

„В рамките на смесения комитет, не бе постигнато съгласие по някои въпроси, които следваше да се решат чрез междуправителствени разговори. През октомври бяха обсъдени тези въпроси на среща между мен и румънския ми колега. Преговорите за подписване на двустранно споразумение за учредяване на съвместното българо-румънско дружество започнаха. Процедурата за дерогация е преминала успешно през Европейската комисия и се очаква да бъде одобрена от Съвета на ЕС в най-скоро време”, заяви Московски.
Средствата за учредяване на съвместното дружество и за поддържане на държавната собственост са предвидени в бюджета, каза още той. В най-кратък срок може да очакваме да се оформят документите по двустранното споразумение за създаване на съвместното дружество, каза Московски.
„Нека да регистрираме дружеството навреме. Сериозни са опасенията, че мостът няма да бъде пуснат в експлоатацията до края на 2012 г.”, каза Мутафчиев.
Московски отговори, че фактите са ясни и не казва кой е виновен и кой не. Мостът, като съоръжение, беше забавен поне с 16 месеца. Благодаря за подкрепата, която оказахте за оскъпяването. Този мост не е на ГЕРБ, а на държавата. Ние направихме всичко необходимо, но мандат за преговори за компанията беше даден преди месец. Концесията не беше дадена навреме, целият процес на подмяна на конструкцията, имаше и други фактори – промяна на законодателство. Забавянето е повече от 6 месеца, за които говорите”, заяви министърът.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4177