EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

УниКредит Булбанк продаде лоши кредити за 93 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

УниКредит Булбанк продаде лоши кредити за 93 млн.евро

mail13:03 | 18.01.2017прегледи 1795 коментарикоментари 0


УниКредит Булбанк продаде портфолио от необслужвани кредити на корпоративни клиенти на Агенция за събиране на дългове ЕАД, дъщерно дружество на B2Holding ASA. Портфолиото е на стойност 93 милиона евро. Сделката е част от плана на УниКредит Груп за продажба на активи с влошено качество с цел укрепване на кредитния си профил. Ефектът от сделката ще бъде отразен през първото тримесечие на 2017 г. 

УниКредит Булбанк е най-добра банка за търговско финансиране в България според годишното проучване на международното издание Euromoney. Над 4000 водещи международни компании, които ползват търговско финансиране, са се включили в проучването.

УниКредит печели престижното признание на клиентите и за целия регион на Централна и Източна Европа, както и за региона на Западна Европа. Освен в България, наградата се дава и на още шест държави, в които УниКредит развива дейност - Босна и Херцеговина, Хърватия, Полша, Румъния, Сърбия и Турция.

„Чест е, че получаваме тази най-висока оценка в проучването като най-добра банка в търговското финансиране за четвърта година. Лидерската позиция на УниКредит в региона и силната местна и международна експертиза на хората, които работят в областта на търговското финансиране, ни дават възможност да предложим високо ниво на обслужване", коментира Паоло Спада, директор на „Глобални банкови трансакции" в УниКредит за региона на ЦИЕ.

В България УниКредит Булбанк предлага пълната гама продукти търговско финансиране: банкови гаранции, документарни акредитиви и инкаса внос и износ, потвърждение на акредитиви, сконтиране и пост-финансиране.  Тези услуги помагат на клиентите да минимизират търговския риск при сделки, особено при работа с малко познати контрагенти, както и при внос-износ от и към по-рискови дестинации. Когато са подходящо структурирани, продуктите могат да служат и като източник на краткосрочна ликвидност в рамките на търговския цикъл на клиентите.  Клиентите могат да управляват своите сделки и чрез специализиран модул Търговско финансиране в онлайн банкирането Булбанк Онлайн.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961