EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгарски компании с интерес към Шумен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгарски компании с интерес към Шумен

mail15:05 | 15.03.2016прегледи 863 коментарикоментари 0


Има нарастващ интерес от страна на унгарските компании за развитие на бизнес в България, е казал посланикът на Унгария у нас Андраш Клейн на среща с кмета на Шумен Любомир Христов, съобщи пресцентърът на общинската администрация.

"Шумен е град със стратегическо разположение и аз ще се опитам да презентирам възможностите на вашия град пред унгарския бизнес; трябваше да минат 10 години, за да се сетим, че една среща месечно на министрите в Брюксел не замества двустранните отношения между държавите", е заявил Андраш Клейн.

Той е отбелязал, че на 17 март предстои подписването на договор за икономическо сътрудничество между България и Унгария и е изразил надежда, че този договор ще стимулира бизнес отношенията между двете страни.

Любомир Христов е запознал гостите с основните приоритети на новото ръководство на общината в областта на строителството и градоустройството. Предстои да бъде изготвена подробна справка за фирмите на територията на общината, които ще бъдат представени пред бизнеса в Унгария, уточняват от пресцентъра на общината.

От там допълват, че Христов е представил възможностите за инвестиции в Индустриалния парк в Шумен, който по думите му е най-модерният в страната - с изцяло изградена инфраструктура и удобства за инвестиране във всички области на индустриалното производство.

Източник: БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034