EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Унгария удължи мораториума върху кредитите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария удължи мораториума върху кредитите

mail07:02 | 21.09.2020прегледи 718 коментарикоментари 0


Унгария ще удължи с шест месеца - до средата на 2021 г., мораториума върху вноските по кредитите за някои домакинства и компании до средата на 2021 година, съобщи Ройтерс. Облекчението е за семействата с деца, пенсионерите, безработните и участващите в програми за обществено полезен труд, както и за компании, чийто приходи са спаднали с най-малко 25%.

Премиерът Виктор Орбан въведе мораториума за всички компании и частни кредитоискатели през март. Това бе една от ключовите мерки на правителството му срещу икономическите последици от коронавируса. Мораториумът трябваше да изтече в края на годината.

Правителството се подготвя да обяви още мерки за съживяване на растежа, след като икономиката отчете по-голям от очакваното спад през второто тримесечие, а перспективите за възстановяването догодина се влошават.

Слабите перспективи пред икономиката представляват най-голямата заплаха за националистическото управление на Орбан, в момент в който той се подготвя за парламентарните избори през първата половина на 2022 година, отбелязват информационните агенции.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg