EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Унгария не прие мигранти от Швеция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария не прие мигранти от Швеция

mail08:06 | 28.03.2017прегледи 796 коментарикоментари 0


Швеция се опита да върне в Унгария пет хиляди пристигнали от там мигранти, но унгарските власти отказаха да ги приемат, съобщава агенция ТАСС. Сега вероятно въпросът ще се решава в съда, пише в. "Свенска дагбладет".
Министърът на правосъдието и миграцията на Швеция Морган Йохансон заявил пред изданието, че са получили делата на почти пет хиляди лица, регистрирани като бежанци в Унгария. "(...), но когато ги връщаме обратно, там не ги приемат", посочил министърът пред в."Свенска дагбладет".
Шведското правителство е обърнало внимание на Унгария, че нарушава Дъблинския регламент, съгласно който бежанците трябва да получат убежище в първата надеждна страна, в която са пристигнали. Ако след това бежанец отиде в друга държава от ЕС, то трябва да бъде върнат в първата страна, в която е пристигнал.
Йохансон отбеляза, че отговорността за спазването на Дъблинския регламент е на Европейската комисия.
Европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос ще се опита да убеди унгарските власти в необходимостта да приемат мигрантите, пристигнали в Швеция от Унгария, но ако това не стане, следващата стъпка на кралството ще бъде да се обърне към съда на ЕС, заяви министърът на правосъдието Морган Йохансон.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg