EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария изгражда нов жп възел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария изгражда нов жп възел

mail07:40 | 16.03.2021прегледи 938 коментарикоментари 0


Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази цел HHLA и унгарското правителство подписаха споразумение.

Терминалът ще бъде изграден в Залаегерсег (Унгария), който се намира на транспортната ос до адриатическите пристанища Триест (Италия), Копер (Словения) и Риека (Хървати). Строителните дейности ще стартират през есента на 2021 г.. Първият участък от терминала е предвиден да влезе в експлоатация още през 2023 година. В проекта са инвестирани над 40 милиона евро, включва безвъзмездна помощ от 11 милиона евро от унгарски институции.

Цялата европейска интермодална мрежа на Metrans се състои от 17 собствени и други свързани терминали. Тази мрежа, и по-специално терминалът Будапеща, са ключова част от Новия път на коприната.

Други новости в Европа

Швейцарският интермодален оператор Hupac пусна нов shuttle влак, свързващ RTC Geleen в Холандия с Wels CT и WienCont в Австрия, за да отговори на нарастващото търсене на интермодални връзки от и до Югоизточна Европа.

Първоначално влакът ще се движи два пъти в седмицата – отиване и връщане. Сервизът включва бързо A / B транзитно време и връзки до Унгария (Будапеща, Параклисът), Турция (Халкали), Румъния (Плоещ) и България (Стара Загора).

С тази железопътна връзка, една пратка, пътуваща на 1000 км разстояние между Гелеен и Виена, ще намали емисиите на CO2 със средно 1,4 т. Това е ценен принос към европейските климатични цели през годината на железопътния транспорт, според Ренцо Капани, директор Shuttle Net South East Europe.

Източник: с. Логистика


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg