EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Унгария изгони компанията Uber

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария изгони компанията Uber

mail17:38 | 21.07.2016прегледи 6129 коментарикоментари 0


Компанията за споделени таксиметрови услуги Uber прекратява дейността си в Унгария, заради промени в законите, които правят невъзможна работата й в страната, предаде Ройтерс и TechNews.bg

„Прекратяваме дейността на UberX в Будапеща от 24 юли”, заяви шефът на компанията за Централна Европа Роб Хазам. „За съжаление, логиката на законодателните промени през последните 18 месеца в Унгария ни принуди да вземем това трудно решение”.

През юни парламентът на Унгария прие закон с цел да пресече дейността на Uber в страната. Това се случи след месеци протести на таксиметровите шофьори и забраната на някои услуги на Uber в други страни.

Новият закон, който влиза в сила този месец, ще позволи на унгарския национален орган по комуникации да блокира достъпа до интернет на „незаконните диспечерски услуги”.

Таксиджиите в Унгария настояха Uber да бъде обявена извън закона, а приложението й за смартфони – блокирано. Според тях, шофьорите на услугата нарушават правилата, към които се придържат останалите таксиметрови фирми.

Uber, на свой ред, заяви, че услугата се ползва от над 160 хиляди души в Унгария и след последните промени в законодателството, 1200 шофьори може да загубят правата си за три години.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg