EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария, Великобритания, Гърция - кой е следващият?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария, Великобритания, Гърция - кой е следващият?

mail14:54 | 09.06.2010прегледи 741 коментарикоментари 0


Гърция, Испания, Италия, Португалия, Унгария...Сега и Великобритания. Изглежда, скоро в този списък ще бъдат вписани всичките 27 страни от Европейския съюз, да не говорим за тези, които искат да се присъединят към съюза.
Европа, а след нея и други пазари, като верижна реакция попадат в центъра на съмненията около дефолта, отбелязва в публикация електронното издание на Ведомости. Инвеститорите са лишени от всякакви отчети, съобщения или друг тип информация за това дали в дадена минута или час ще настъпи преобръщане на някой финансов пазар.
Последният такъв пример е Великобритания. След като рейтинговата агенция Fitch отправи предупреждения за намиращите се пред страната „внушителни финансови предизвикателствата”, британската лира понижи курса си от $1,4503 до $1,4428.
Унгария преди седмица стана пример за това, как непремерените думи на членове на родното правителство могат да навредят на икономиката на страната. След тези изказвания еврото падна до $1,19, при положение, че Унгария дори не е член на зоната за единна европейска валута.
През юли страните от еврозоната ще трябва да изплатят 230 млрд. евро, като частта само на Испания е в размер от 31,5 млрд. евро. Това означава, че инвеститорите в най- скоро време ще трябва да удвоят усилията за реагиране на новини от тази държава.
Като цяло изглежда централните банки и финансови институции отново ще трябва да отварят касата. При последния пожар, който действително беше сериозен, се наложи да бъдат осигурявани сериозни финансови инжекции.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg