EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария бори дефицита с нови данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария бори дефицита с нови данъци

mail13:45 | 14.10.2010прегледи 867 коментарикоментари 0


Унгарският премиер Виктор Орбан съобщи, че държавата временно ще разчита на новите данъци за супермаркетите, телекомуникационните и енергийните компании за постигане на заложените бюджетни цели, съобразени с изискванията на Европейския съюз. В речта си преди ден Орбан, който настояваше да не бъдат въвеждани допълнителни затягащи мерки в засегната от рецесията държава, представи плановете на администрацията за свиване на дупката в бюджета с толкова, колкото ще е необходимо да спечели доверието на скептичните финансови пазари.
Готовността на инвеститорите да финансират унгарския дълг е на критично ниво, заради изказването на премиера Орбан, че смята да търси нови кредити от МВФ, което би осигурило сигурност на държавните финанси.  Това става ясно от публикация на The Wall Street Journal.
Очаква се подробности около новия бюджет на правителството да бъдат представени следващата седмица. Но унгарския премиер подчерта, че налозите върху телекомите, енергийните компании и бизнеса с хранителни магазини ще осигурят приходи от 161 млрд. форинта или около $818 млн. годишно до 2012 г. Той уточни, че данъците са изчислени на базата на резултатите на компаниите за 2009 г.
Международният валутен фонд и Европейският съюз се оттеглиха от преговорите за кредитиране на Унгария през юли, отчасти заради опасенията, че Орбан залага твърде много на краткосрочни мерки, след които са и големите временни данъци върху банките, за постигане на бюджетните цели, вместо да се ангажира с програми, които да подсигурят държавните финанси в дългосрочен план.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg