EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Умерена консумация на бира спира деменцията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Умерена консумация на бира спира деменцията

mail15:10 | 21.09.2011прегледи 618 коментарикоментари 0


Умерената консумация на бира допринася за по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания, има положителни ефекти върху костната минерална плътност и плюсове, произлизащи от наличието на хранителни вещества, специфични за пивото, включително и за безалкохолната бира, това стана ясно от научни съобщения на Шестия симпозиум „Бира и здраве” в Брюксел. Пивото има положително въздействие и върху различни форми на деменция, в т.ч. Алцхаймер. Имайки предвид, демографските предизвикателства от застаряването на населението в Европа, тези проучвания стават все по-важни.
Основното заключение от Симпозиума е, че умерената консумация на бира е съвместима със здравословния начин на живот. Според Световната здравна организация за умерена консумация се приема количеството от едно стандартно питие от 330 милилитра бира за жените и две стандартни питиета за мъжете.
Програмата на симпозиума беше съставена от три секции: Нагласи на потребителите, Ползи за здравето и Социалното благосъстояние. Всеки раздел се състоя от серия презентации, следвани от оживен дискусионен панел. Особено внимание бе отделено на стратегиите и методите за действие с цел противопоставяне на вредите, произтичащи от злоупотребата с алкохол.
Шестият симпозиум събра уважавани европейски учени, които изложиха своите наблюдения и последни научни заключения, свързани с ефекта от умерената консумация на бира и ролята й за здравословния начин на живот при възрастните. За първи път симпозиумът се провежда преди 12 години. От тогава до сега, негова цел е да бъдат представени научните проучвания в областта, като се имат предвид всички плюсове и минуси при разработване на политиките за намаляване вредите от алкохола. Тази година симпозиумът се председателства от проф. Франс Кук, ръководител на катедрата по хранене и диететика към Университета във Вагенинген и д-р Афи Сирксма, директор на Холандския пивоварен институт.
Международният симпозиум дава възможност на учени, провели изследвания върху алкохола, да представят резултати от дългогодишните си проучвания. На този научен форум не се обсъждат проблемите на алкохолната зависимост. Общоизвестен факт е, че тя е изключително вредна.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg