EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ултра здрав Rugby Smartphone за $99

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ултра здрав Rugby Smartphone за $99

mail13:30 | 27.02.2012прегледи 1090 коментарикоментари 0


Южнокорейската фирма Samsung пуска ултра здрав смартфон, който покрива два военни стандарта за устойчивост на удар на американската армия, съобщи ЮПИ. Новият мобилен апарат се нарича Rugby Smartphone и е почти неразрушим. Той устоява на силни удари, може да действа при проливен дъжд, при изключителна запрашеност и да продължи да работи в продължение на 30 минути, потопен под 1 метър вода. Всички предишни апарати с висока устойчивост бяха с внушителни размери и доста тежки. Но Rugby Smartphone почти не се отличава по външен вид от обикновените смартфони. Освен на умишлено малтретиране, Рамбо-смартфонът е много устойчив и на високи температури, така че спокойно може да го забравите в автомобила си на пряка слънчева светлина в най-непоносимите жеги, уверяват производителите. При двегодишен договор той може да се закупи в САЩ срещу 99 долара.

Световният конгрес за мобилни комуникации беше открит днес в Барселона и ще продължи четири дни с участието на представители на сектора на телекомуникациите, производители на мобилни телефони и интернет компании като Google и Microsoft, предаде AFP.
Още вчера производители като LG, HTC и Sony показаха най-новите си смартфони - интелигентни устройства, позволяващи не само да се говори по телефона, но и да се сърфира в интернет. Южнокорейският LG, третият световен производител на мобилни телефони, прeдстави смартфон Optimus Vu с много голям екран, доближаващ се до таблетите.
Финландският производител Nokia представи евтиния си модел (189 евро - 254 долара) смартфонсъс софтуейр на Windows, съобщиха AP и DPA. Nokia показа на изложението и новия си телефон 808 PureView с 41-мегапикселова дигитална камера, предлагаща по-голяма сензорна резолюция от повечето модели за широко потребление. Конгресът ще продължи до четвъртък с участието на около 1400 изложители, допълва DPA. Организаторите очакват 60 000 души да посетят изложението.
 


Тагове: смартфон, Samsung, Nokia
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg