EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Украйна се опасява от „Южен поток”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Украйна се опасява от „Южен поток”

mail15:20 | 27.05.2011прегледи 642 коментарикоментари 0


Проектът за газопровод Южен поток представлява заплаха за националните интереси на Украйна, заяви министърът на енергетиката и въгледобивната промишленост Юрий Бойко, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Министърът подчерта, че Киев винаги ще бъде против строителството на този газопровод". Според него колкото повече се модернизира украинската газопреносна система, толкова по-малко шансове ще има за реализацията на проекта Южен поток, насочен към пресушаването на нашата газопреносна система.
Бойко изтъкна, че съществуващите мощности на украинската газопреносна система дават възможност да бъде натоварвана с допълнителни обеми руски газ за транзит към страните от Западна и Централна Европа без разширяване на системите на
магистралните газопроводи. Модернизацията на украинската газопреносна система с участие на финансовите структури на Европейския съюз ще започне в средата на юни тази година, посочи министърът. Той увери, че Украйна и занапред ще съблюдава партньорските си ангажименти и ще остане надеждна транзитна страна за руския газ към страните от ЕС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165