EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Уикенд влаковете с още две спирки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Уикенд влаковете с още две спирки

mail09:00 | 08.09.2010прегледи 1441 коментарикоментари 0


Бързите влакове със задължителна резервация „Бургас Уикенд” и „Варна Уикенд”, които „Български държавни железници” ЕАД пуснаха преди началото на летния сезон, вече спират на още гари по своите маршрути на пътуване, съобщиха от БДЖ. Целта на допълнително въведените спирания, е да бъде задоволен интересът на желаещите да пътуват с тези влакове от повече населени места в страната. Спиранията на влаковете „Бургас Уикенд” и „Варна Уикенд” на повече гари не увеличават времето на тяхното пътуване.
Бързите влакове със задължителна резервация „Варна Уикенд”, които до момента спираха единствено на гарите Плевен и Горна Оряховица, вече спират и на гарите Мездра и Шумен. По този начин националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти от северозападните и североизточните райони на страната да осъществяват удобна връзка с тези влакове директно на посочените гари.
Бързият влак със задължителна резервация № 2691 („Варна Уикенд”), който заминава само в петъчни дни от Централна гара София в 15:15 ч. и пристига в морската столица в 21:58 ч., вече спира и на гара Мездра в 16:43 ч. и съответно на гара Шумен в 20:40 ч.; Бързият влак със задължителна резервация № 2692 („Варна Уикенд”), който тръгва в последния ден от седмицата от гара Варна в 15:30 ч. и пристига в София в 22:11 ч., вече спира и на гара Шумен в 16:42 ч., както и съответно на гара Мездра в 20:38 ч.
Бързите влакове със задължителна резервация „Бургас Уикенд”, които досега спираха единствено на гара Пловдив, вече спират и на гара Стара Загора. Допълнителното спиране на тези влакове в Стара Загора осигурява възможност за удобна връзка с тях на пътниците от северните и южните райони на Централна България.
Бързият влак със задължителна резервация № 8691 („Бургас Уикенд”), който заминава само в петъчни дни от Централна гара София в 15:00 ч. и пристига в Бургас в 20:42 ч., вече спира и на гара Стара Загора в 18:29 ч.;
Бързият влак със задължителна резервация № 8692 („Бургас Уикенд”), който тръгва само в неделни дни от Бургас в 15:20 ч. и пристига в София в 21:20 ч., вече спира и на гара Стара Загора в 17:34 ч.
Гарите Мездра, Шумен и Стара Загора са възлови и обединяват железопътните направления към няколко областни центрове в страната. Чрез осигуреното спиране на влаковете „Бургас Уикенд” и „Варна Уикенд” именно на посочените три гари, националният железопътен превозвач предоставя удобна възможност за пътуване на своите клиенти от населените места в тези области.
„Български държавни железници” ЕАД напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане с влаковете „Бургас Уикенд” и „Варна Уикенд”, пътниците ползват 30 % намаление от редовната цена на билета.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg