EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Уебър и Red Bull първи във Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Уебър и Red Bull първи във Великобритания

mail14:15 | 09.07.2012прегледи 536 коментарикоментари 0


F1 Racing България
Red Bull Racing записа победа в домашното за екипа състезание, след като Марк Уебър успя да изпревари Фернандо Алонсо с Ferrari, пет обиколки преди финала на Гран При Великобритания. Така австралиецът намали изоставането си спрямо испанеца на 13 точки във временното класиране. Трети в напълно сухото състезание завърши Себастиан Фетел.
Алонсо стартира от пол позишън и успя да поведе пред Марк Уебър и Михаел Шумахер. Пилотът на Ferrari стартира с твърди гуми както и Люис Хамилтън, а в Red Bull заложиха на меките за Уебър и Фетел. Алонсо успя да поддържа разлика между 4-5 сек през първите два стинта с твърдите гуми, но след като сложи меките в края на състезанието започна да губи скорост и Уебър се изравни с него 7 обиколки преди края. След това бе въпрос на време да се възползва от системата DRS и по-високата скорост с твърдите си гуми и да поведе.
Фелипе Маса направи най-доброто си състезание и още на старта направи опит да изпревари Михаел Шумахер. Успя в 11-та обиколка и завърши 4-ти, допринасяйки за излизането на Ferrari на второ място във временното класиране за конструкторите.
Lotus класираха двете си коли в Топ 10, а пилотите на McLaren Люис Хамилтън и Дженсън Бътън завършиха едва 8-и и 10-и.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg