EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Уволненията в САЩ затихват постепенно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Уволненията в САЩ затихват постепенно

mail17:00 | 06.01.2010прегледи 480 коментарикоментари 0


Частният бизнес в САЩ е съкратил 84 хил. работни места през декември. Това съобщава Bloomberg, като се позовава на данни на ADP Employer Services.
Това е най-малкото съкращение в компаниите отвъд океана от март 2008 г. насам. Според ADP миналия месец частният сектор се е лишил от работната сила на 145 хил. души.
Същевременно и данни от Министерството на труда в САЩ показват, че уволненията започват да намаляват, след като най-голямата икономика в света се възстановява от рецесията.
Според старшия икономист в BMO Capital Markets, страната вече показва тренд на подобрение и през края на януари или февруари данните може да са положителни.

Според икономисти, анкетирани от Bloomberg, правителствения доклад на 8 януари ще покаже, че се слага край на загубата на работни места, след близо две години ръст на безработицата. За този период около 7.2 млн. души загубиха работата си.
Очаква се правителствените данни да покажат забавяне на индекса на безработица в САЩ и той да е 10.1% през декември. След като ноември бе 10 на сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg