EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Уволнения в „Интендантско обслужване“ – Калофер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Уволнения в „Интендантско обслужване“ – Калофер

mail13:43 | 27.08.2013прегледи 544 коментарикоментари 0


Във връзка с възникналото напрежение сред работещите в „Интендантско обслужване“ – Калофер, обявили готовност за протести заради неизплатени заплати, ръководството на Министерството на отбраната взе решение за освобождаване на Изпълнителния директор на дружеството Соня Неделчева и останалите членове на Съвета на директорите Димитър Димитров и Юлиан Тошмаков. Със заповед на министър Ангел Найденов в акционерното дружеството започва проверка на „Вътрешен одит“.
Това съобщи МО.
Първоначалната проверка показва, че то е приключило първото полугодие на 2013 г. със загуби в размер на 315 хиляди лева. Поредната финансова година със загуби е приключена и през 2012 г. - в размер на 707 хиляди лева. Тези негативни резултати са допуснати, въпреки че Министерството на отбраната е осигурило пълен обем на работа на дружеството, включително и в почивни дни. Размерът на констатираните загуби, забавеното изплащане на работни възнаграждения и допуснатото напрежение в дружеството са достатъчни основания за смяна на ръководството на „Интендантско обслужване“– Калофер.
Към настоящия момент, със съдействието и посредничеството на Министерството на отбраната са осигурени финансови средства в размер на 80 хиляди лева за изплащане на забавените работни заплати.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg