EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Увеличено е държавното участие в ББР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Увеличено е държавното участие в ББР

mail20:11 | 27.03.2020прегледи 9690 коментарикоментари 0


Министерският съвет прие решение за увеличаване акционерното участие на държавата в капитала на „Българска банка за развитие" АД, гр. София.

С Решението се дава съгласие държавата да увеличи акционерното си участие в капитала на ББР чрез парични вноски на обща стойност до 700 000 000 лева.

Средствата от увеличаването на капитала на „Българска банка за развитие" АД ще се използват за изпълнение на мерки за подпомагане на икономиката във връзка с епидемията от COVID-19, в т.ч. за издаване на портфейлни гаранции към банките, които да им позволят да предоставят по-гъвкави условия за бизнес кредити за опреде тен период при определени условия и индивидуална преценка на всеки конкретен случай.

Meрките, които се предвижда ББР да предприеме, целят осигуряване на достъп до финансиране за поддържане на оборота и дейността на МСП, засегнати от пандемията на COVID-19, с цел намаляване до минимум на рисковете от изпадане в криза на ликвидност и превантивна подкрепа на бизнеса, в т.ч. и чрез споделяне на риска с търговските банки в страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg