EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Увеличение на учителските заплати ще има

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Увеличение на учителските заплати ще има

mail14:05 | 18.08.2014прегледи 869 коментарикоментари 0


Учителите ще получат увеличение на заплатите въпреки съкращенията в бюджета на просветното министерство. Това увери министър Румяна Коларова, цитирана от БНР.

Министърът на образованието припомни, че заради актуализацията на средствата на Здравната каса, бюджетът на ведомството е орязан с 19 милиона лева, но това няма да спре намерението за увеличаване на заплатите.

Въпреки съкращенията на бюджета, които ще ни бъдат наложени, които вече са ни наложени, 19-те милиона, които неколкократно сме ги споменавали, повишението на заплатите на учителите ще бъде гарантирано и ние няма да отстъпим нито крачка от ангажимента, който сме поели.

Увеличението на възнагражденията е средно с пет на сто, като за младшите учители е 30 лева, а за учители и старши учители - 20 лева. Ще бъде извършена проверка дали университетът в Перник е започнал кампания за прием на студенти, въпреки че при предишното правителство му бе отказана акредитация, каза още министър Коларова.

Ясно е, че принципите и нормите на закона трябва да се спазват сто процента. Това нещо ще бъде предмет на анализ. Обещавам отговорно да проучим каква е ситуацията и пределно ясно е, че нарушения на закона не са били допускани от това министерство и няма да бъдат допускани, заяви министърът на образованието Румяна Коларова.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg