EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търговските вериги работят в нормален режим

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговските вериги работят в нормален режим

mail10:33 | 11.03.2020прегледи 11106 коментарикоментари 0


Във връзка с обявяването на първите случаи на заразени с вируса Covid-19 в България, членовете на Сдружението за модерна търговия (СМТ) отбилязват, че към момента няма никакви ограничения за пазаруване в нашите магазини. Не се очаква дефицит на хранителни стоки, включително и на такива от първа необходимост. В логистичните центрове на нашите компании има достатъчни наличности и е създадена необходимата организация за гарантиране на ритмични доставки.

Магазините на членовете на СМТ продължават да работят с обичайните си капацитет и работно време.

Към момента ситуацията в сектора на търговията на дребно е спокойна спрямо обстановката. В тази връзка призовават хората да не се презапасяват. В случай че се окаже, че в някой магазин има повече от обичайния брой клиенти, молят да бъдат проявени спокойствие, търпение и уважение към другите – всеки ще бъде обслужен.

Като национално отговорни компании членовете на СМТ ще направят всичко възможно, за да осигурят обичайното снабдяване с продукти на своите клиенти в България. Сдружението е в постоянен контакт с Министерство на икономиката и компетентните институции и членовете му не само са взели съответните мерки в тази посока, включително на база препоръките на Националния оперативен щаб и опита на други държави, а и имат готовност да реагират адекватно при всяка промяна на обстановката.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg