EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търговска мисия за ИКТ компании в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговска мисия за ИКТ компании в Лондон

mail12:10 | 26.11.2014прегледи 544 коментарикоментари 0


В периода от 26 до 29 ноември 2014 г. представители на 15 български компании от сектор информационно-комуникационни технологии ще участват в търговска мисия до Лондон.

Проявата се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в изпълнение на проект за развитието на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“. Агенцията поема разходите на участниците за: самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотелско настаняване и логистика на място.

Със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Лондон за участниците в търговската мисия е организирана наситена делова програма. В първия ден на проявата ще се проведе среща с г-жа Таня Койчева, ръководител СТИВ Лондон. На българските мениджъри ще бъде представен обзор на ИКТ сектора във Великобритания и ще се изнесат презентации за създаване на търговско дружество и данъчна система, спецификата на продажбите, изграждане на клиентска мрежа, както и източниците за финансиране на ИКТ бизнеса в Обединеното Кралство. По време на посещение в The Bakery Worldwide местни специалисти ще представят предимства от партньорство с различни видове акселератори и ще запознаят с дейността на Tech City UK - най-големия клъстер на острова с над 2 300 фирми.

За участниците в търговската мисия е организирана работна среща в браншова асоциация Tech UK с презентации, споделяне на успешни бизнес практики от страна на специалисти от двете държави. Представителите на БАСКОМ ще запознаят чуждестранните партньори с развитието на българския ИКТ сектор и с възможностите за включване на фирми от сектора в проект FRACTALS, финансиран от ЕС.

В заключение на търговската мисия българските мениджъри и специалисти ще посетят The Business Show 2014 – най-мащабна специализирана изложба във Великобритания за стартиращи и развиващи се компании.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg