EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Търг за тръби, нужни за газовата връзка с Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търг за тръби, нужни за газовата връзка с Гърция

mail11:05 | 18.12.2017прегледи 6227 коментарикоментари 0


„Ай Си Джи Би“ АД стартира процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет Производство и доставка на тръби за нуждите на Междусистемна газова връзка Гърция-България.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 60 000 000 (шестдесет милиона) евро без ДДС, а срокът за изпълнение на поръчката е 12 (дванадесет) месеца.

„Със стартирането на обществената поръчка за доставка на тръбите „Ай Си Джи Би“ навлиза в ключова фаза на реализация на проект IGB, като показва сериозен и видим напредък пред своите акционери. Благодаря за усилията и професионалната работа на екипа на компанията“, коментира Теодора Георгиева, изпълнителен директор от българска страна на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД.

„Стартирането на поръчката е ясен знак за пазара за необратимостта на проекта IGB като ключов проект за енергийната сигурност на региона“, сподели изпълнителният директор от гръцка страна д-р Константинос Караянакос.

Същевременно „Ай Си Джи Би“ АД удължи срока за подаване на оферти за обществената поръчка „Избор на инженер-консултант за проект „Изграждане на Междусистемна газова връзка Гърция-България“ до 15 януари 2018 г. Поради нарастващия брой на получените от дружеството заявления за удължаване на срока и при спазване на степента на свобода на преценка, предоставена на „Ай Си Джи Би“ АД като възложител по ЗОП, е взето решението крайният срок за кандидатстване по обществената поръчка да бъде удължен.  Предприемането на тази стъпка ще допринесе за нивото на конкуренцията и е в интерес на възложителя.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg