EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Турция подкрепя АМ Сараево-Белград-Сараево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция подкрепя АМ Сараево-Белград-Сараево

mail08:40 | 19.03.2021прегледи 1336 коментарикоментари 0


Турция ще подкрепи проекта за изграждане на кръговата автомагистрала Сараево-Белград-Сараево, заяви в Анкара председателят на колективното босненско председателство Милорад Додик след среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи телевизията на Република Сръбска РТРС.

"Сигурен съм, че подкрепата на президента Ердоган за този проект е решаваща за неговата реализация", каза Додик, като подчерта, че от тази автомагистрала ще имат голяма полза и Република Сръбска, и Мюсюлманско-хърватската федерация, предаде БТА. 

Той каза, че автомагистралата е най-големият инфраструктурен проект в Босна и Херцеговина, който ще свърже страната не само със Сърбия, но и с Турция, и ще допринесе за оздравяването на босненската икономика.

Додик заяви също, че Сараево проявява интерес газопроводът "Турски поток" да достигне до територията на Босна и Херцеговина, предаде Анадолската агенция.

По време на днешното посещение на членовете на колективното босненско председателство Милорад Додик, Шефик Джаферович и Желко Комшич в Анкара бяха подписани споразумения за взаимно признаване на шофьорските книжки, за сътрудничество в строителни и архитектурни проекти, включително и изграждането на автомагистралата Белград-Сараево, както и меморандум за сътрудничество между Агенцията за развитие на чуждестранните инвестиции в Босна и Херцеговина и службата за инвестиции към турското президентство.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg