EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция няма нужда от МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция няма нужда от МВФ

mail08:19 | 16.02.2010прегледи 436 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд вече не е фактор на надеждност за Турция, заяви турският вицепремиер Али Бабаджан, като уточни, че страната вече не се нуждае от фонда и може да разчита сама на себе си, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.
Бабаджан говори за турската икономика в предаване на държавната телевизия ТРТ.
По думите му и чуждестранните специалисти са на мнение, че Турция не изпитва негативните въздействия на световната финансова криза, а прогнозите за страната от вън са благоприятни.
Турция изплува от световната финансова криза като способна икономически да стои на краката си, посочи турският вицепремиер. "Успяхме да станем свой собствен фактор на
надеждност", добави той.
Според Бабаджан и чуждестранните експерти са на мнение, че Турция вече не се нуждае от МВФ. Единствената причина, поради която все още водим разговори с фонда, е че те предлагат заеми при по-ниски лихви от средните за пазара, обясни турският вицепремиер.
По думите на Бабаджан МВФ не налага допълнителни условия на турското правителство, а очаква от него единствено да се придържа към собствената си средносрочна програма.      

 


Тагове: МВФ, Турция,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg