EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турци искат болница „Токуда”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турци искат болница „Токуда”

mail06:40 | 20.04.2016прегледи 1381 коментарикоментари 0


БЧК не участва със собствен финансов ресурс при закупуването на „Токуда Груп” и болница „Токуда”. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” председателят на БЧК Христо Григоров, във връзка с излязла в медиите информация, че БЧК ще закупи болница „Токуда” за 100 млн. евро. „Това е една поредна сензационна новина, която изтече в новините. Нещата не са такива каквито се показаха – търси се сензацията, търси се новината”, заяви Христо Григоров.
„БЧК беше поканен от сериозни български партньори с добри финансови възможности в областта на здравеопазването да бъдем партньори при евентуалното закупуване на болница „Токуда” и целият „Токуда комплекс”, каза председателят на БЧК.
„Въпросът беше да се започнат разговори и бъдещето участие на БЧК. Това може да се реши само с решение на Националния съвет. Ние дадохме нашето принципно съгласие да участваме в процеса на закупуване на тази банка и болница. Нещата са много напред в разговорите между една сериозна турска верига, която има много болници в Турция и в чужбина”, подчерта Григоров.
„Това е една сериозна структура, която има изключително качествено здравеопазване, с много високо ниво на обслужване. Би било хубаво за България да имаме един партньор в страната, който ще даде възможност и за подобряване на здравеопазването ни като цяло. От друга страна закупуването на болницата от българска страна, от български партньори ще даде възможност и един стимул да се направи опит да се постигне с български средства и с български специалисти това добро ниво, на което е световната медицина. Като се има предвид, че всеки един ден всеки един лекар напуска България”, допълни Григоров.
По думите му, ако тази болница бъде закупена от българска структура би дала възможността да се запазят българските лекари и структурата и да се развие. „Това е тази идея. БЧК няма финансов ресурс и не участва вътре с финансов ресурс. Това, което ще прави БЧК е да участва евентуално с логистиката. Нашето желание беше и на тази база тръгнахме ако нещата се развият добре да се направи един модерен център, в който център да се има възможността да се взима кръв и тази кръв да се предостави на болниците, което в момента е в една доста критична ситуация”, каза още председателят на БЧК Христо Григоров.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903