EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турската енергийна система се свързва с европейската

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турската енергийна система се свързва с европейската

mail11:29 | 18.12.2009прегледи 503 коментарикоментари 0


Днес ще се подпише  споразумение за присъединяване на турската електроенергийна система към континенталната европейска синхронизирана зона, съобщава икономическото ведомство.
В документа са отбелязани процедурните етапи и мерки за осъществяване на този процес. Той стартира през месец март 2000 година, когато турската енергийна компания подава молба за членство.
Създадена е работна група за координиране на дейностите по това присъединяване, в която са включени представители на системните оператори от Гърция, Германия, Италия, Швейцария, Сърбия, Франция, Белгия и Турция. Ръководител на тази група е българският Електроенергиен системен оператор.
Съгласно изискванията за приемане на нови членове се провеждат изследвания и изпитания, свързани с готовността на турската Електроенергийна система за присъединяване към синхронната зона на Европа. Споразумението регламентира мерките, които турската страна трябва да изпълни, за да бъде разрешен този процес. Церемонията по подписването на споразумението в София води до утвърждаване авторитета на нашите електроенергийни компании, до разширяване на деловите контакти и до повишаване авторитета на България в регионален мащаб и на Европейско ниво.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1118