EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туристическият БГ портал обновен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристическият БГ портал обновен

mail11:00 | 28.09.2011прегледи 372 коментарикоментари 0


Министерството на икономиката, енергетиката и туризма отбеляза световния ден на туризма в присъствието на представители на браншовите организации, експерти в областта на туризма и журналисти в Гранд Хотел София. Тазгодишното мото на празника е "Туризмът - свързване на култури".
Министър Трайчо Трайков и замесник-министър Иво Маринов поздравиха бранша за успешния летен сезон - 7% ръст на туристите до юли, 9% повече пътувания с цел почивка и над 5% увеличаване на приходите от туризъм. “Малко са секторите, които отбелязват подобен успех в условията на криза”, подчерта министър Трайков. Той акцентира върху няколко неща от държавната политика в сектора. За първи път през последните 10 години е осъществен мащабен Анализ на териториалното развитие на туризма България. За първи път се инвестира мащабно в туристическа инфраструктура - само в изграждането на културни и природни туристически атракции средствата ще достигнат 150 млн. лева до края на годината. За първи път държавата отдели огромен за досегашните мащаби ресурс за туристическа реклама на страната ни - 18 млн. лева. Присъстваме на най-важните за страната чужди пазари, но се обърнахме се и към вътрешния пазар и българския турист с целенасочена кампания за насърчаване на вътрешния туризъм, допълни Трайков.
На събитието МИЕТ представи и обновения национален туристически портал www.bulgariatravel.org, който е част от представянето на страната като туристическа дестинация. Порталът на България е създаден по проект “Мултимедиен каталог на туристическите обекти и електронен маркетинг за дестинация България по ОП „Регионално развитие”. Той предоставя на едно място информация за природното и културно наследство на страната и разнообразните възможности за туризъм посредством поддържането на мултимедиен каталог, маршрути, бюлетин, новини, блог, форум и бизнес-ориентирана подстраница. Възможността да се ползва на девет езика (англйиски, български, немски, руски, френски, испански, японски, арабски и иврит) го прави изключително лесно достъпен. Интерактивната карта на България включва 450 туристически обекта и маршрути до тях, 22 от които - тематични, над 5 600 снимки, 52 видеоклипа и 50 мултимедийни брошури, на фона на български фолклор в 112 аудиофайла.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159