EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туристическа борса в София започва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристическа борса в София започва

mail09:00 | 09.02.2012прегледи 939 коментарикоментари 0


Тридневното изложение "Ваканция и СПА експо" ще се проведе в рамките на Международната туристическа борса /16 до 18 февруари 2012 г./ в София. За първи път най-големият и престижен форум в сектора ще се разположи в залите на столичния "Интер експо център". Тази година в паралелната програма на борсата е включен нов раздел – "Детската ваканция".
"На националния щанд на България МИЕТ представя 25 изложителя на площ от 120 кв. м.", съобщи директорът на дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" в министерството Анелия Генова. 13 от тях са общини и общински туристически предприятия, останалите са културни институции, музеи, организации с идеална цел и др. На борсата ще бъдат популяризирани и българските ЕДЕН дестинации (най-добрите туристически дестинации), чието представяне стартира преди ден по европроект на МИЕТ. Тазгодишното издание дава възможност за постоянна анимационна програма, предлага самостоятелна сцена за различни прояви, включително дегустации на вина и ястия. Всичко е организирано на една площ, с много добра комуникация между щандовете, стана ясно от изявлението на Генова.
"Ваканция и СПА експо" е едно от най-важните събития в областта на туризма в страната, защото паралелно с разнообразната информация от щандовете има и богата, и полезна съпътстваща дискусионна програма", каза и директорът на дирекция "Туристическа политика" в МИЕТ Мария Иванова.
През тази година в рамките на "Ваканция и СПА експо" МИЕТ ще организира три тематични кръгли маси и дискусии – за развитието на културния туризъм, защитата на потребителите на туристически услуги и за детския и ученическия отдих. Заедно с браншови организации МИЕТ е инициатор и на практически семинар за промените в ЗДДС за туризма.
Във "Ваканция и СПА експо" тази година се включват над 280 компании от 16 страни – предимно туристически и пътнически оператори и агенции, но също и хотели, балнеокурорти и СПА центрове, браншови сдружения, фирми за специализирано оборудване и др. Българските участници са 225, а чуждестранните – 55. Най-активно сред чужденците е присъствието на турските фирми, с които българските профилирани компании си партнират най-активно.
 


Тагове: борса, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg