EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туризъм:Зимният сезон - изключително успешен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туризъм:Зимният сезон - изключително успешен

mail09:01 | 04.04.2017прегледи 908 коментарикоментари 1


Зимният туристически сезон беше изключително успешен. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. „Имаме 20% увеличение на пътуванията, свързани с културен туризъм в градска среда. Това се случи благодарение на нискотарифните авиокомпании, които летят от 17 европейски летища към София. Почти ежедневно довеждат в столицата множество туристи, които разглеждат града. Пътуват и към други населени места, посещават Пловдив“, коментира Драганов. Той уточни, че се очаква след месец май да бъдат и по черноморското крайбрежие, което изменя коренно кривата на досегашния туризъм на България от гледна точка на видове туризъм. „Позиционира културния туризъм наравно с летния морския такъв, който до момента беше водещ и изпреварващ като процентен дял по отношение на посещенията към дестинация България. Специално за зима-ски, най-много туристи имаме от съседна Гърция и от други съседни държави. От по-далечни дестинации това са: Великобритания, Ирландия, Русия, Израел, Турция и други. Като общ брой посещения по отношение на зимата очакваме да бъдат обслужени около 127 000 чуждестранни посетители, които са дошли организирано с цел туризъм“, допълни Драганов.
По думите му освен тези, които идват като организирани туристи, идват и неорганизирани, особено когато става дума за съседни страни и такива хора, които са закупили втори дом и ползват тези жилища не само за себе си, но и за близки, роднини, приятели и колеги, както и за чужденци от Германия, Русия и Англия. „Това, което прави впечатление е, че наред със зимния ски туризъм, чийто дял е около 45%, има много посещения за балнео, СПА и уелнес. Това най-вече са курортите Велинград, Хисаря, Поморие, Кюстендил, Сандански, Девин, Вършец и др., които работят изключително добре. По отношение на културния туризъм в градска среда, той бележи бум в месеците януари, февруари и март с близо 20% увеличение на посещаемостта към България“, каза още Румен Драганов.


 
Коментари
 
Кирилова - 05-04-2017 г. 10:08:41

Нискотарифни авиокомпании летят до София от общо 47, а през лятото на тази година ще бъдат добавени и още 2 - Амстердам и Братислава.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036