EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Туризъм: Споразумения с Гърция, Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туризъм: Споразумения с Гърция, Турция

mail11:35 | 14.05.2020прегледи 795 коментарикоментари 0


Гърция ще сключи междуправителствени споразумения в областта на туризма с България, Австрия, Израел и Кипър, съобщи гръцката телевизия Скай, цитирана от БТА. Очаква се към тях да се присъединят и други страни, които се справят по-добре с коронавируса, като Дания, Норвегия, Чехия и Австралия. Целта на двустранните споразумения е да се създадат безопасни коридори, чрез които Гърция да привлича туристите през летния сезон. В началото на идната седмица се очаква правителството в Атина да представи цялостен план за туризма. 

Турция отваря границите си с България и Гърция от 1 юни, съобщава турският в. "Хюриет", който публикува график на подновяването на редица дейности, преустановени заради пандемията от коронавирус. 1 юни е и датата, на която ще бъдат отменени ограниченията за излизане навън и ще бъдат отворени отново ритуалните зали. Салоните, където се провеждат сватбените тържества, обаче ще заработят чак месец по-късно на 1 юли, посочва "Хюриет", цитиран от БТА.

Относно разхлабването на ограниченията за пътувания и туризъм графикът предвижда отварянето на граничните пунктове с Гърция и България да бъде изтеглено за 1 юни. От 27 май, непосредствено след празника Рамазан байрам, хотелите, мотелите и пансионите в страната ще започнат да приемат посетители.

Самолетните полети по вътрешни линии се подновяват също от 27 май, разкрива още "Хюриет".

Други турски вестници също публикуваха вчера подобни графици, за които БТА съобщи в прегледа си на турския печат. В плана, представен от в."Истиклял", се предвиждаше граничните пунктове със страни, "които са поставили епидемията под контрол", да бъдат отворени за преминаване чак на 15 юни.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg