EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туризмът със спад от 10%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туризмът със спад от 10%

mail13:45 | 24.08.2009прегледи 541 коментарикоментари 0


Около 10 на сто ще бъде спадът в края на летния туристически сезон. Това прогнозира пред Дарик заместник-министър Иво Маринов, който пое ресора в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Скоро ще бъдат обявени и обществени поръчки за изработване на нов щанд, с който България ще се представи на най-големите международни изложения. Засега обаче символът на българския туризъм няма да бъде сменен, въпреки че дизайнът му напомня на тези на Турция и Румъния.
Спад от 10 на сто ще бъде успех особено на фона на спадовете в Гърция, в Италия в Испания, където нещата са по-зле отколкото при нас, коментира Маринов летния сезон у нас.
По отношение на сезон 2010 ресорният зам.-министър на туризма каза, че е рано да се правят прогнози. „На фона на общата икономическа и финансова криза и в световен мащаб ще има намаление на броя на пътуващите, преориентация към почивки в по-близки дестинации, дори в самите страни по постоянно местоживеене. Така че очакваме на база тази тенденция отново да сме на минус, но по-малък отколкото тази година”, каза още Маринов.
На въпрос смята ли да смени логото на българския туризъм, той обясни, че всяко лого има определен жизнен цикъл. Маринов допълни, че сегашното е на пет-шест години, така че то е към края на своя цикъл. Още повече, че по думите на зам.-министъра дизайнът му донякъде се припокрива с логото на Турция и това на Румъния. Маринов допълни, че предстои да се обсъди е тази стъпка, но към настоящия момент с оглед проблемите на туризма не е от най-спешните приоритети.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161