EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръмп ще намали търговския дефицит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп ще намали търговския дефицит

mail14:32 | 17.11.2017прегледи 9948 коментарикоментари 0


САЩ ще се стремят към справедливи търговските отношения с другите страни, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на пресконференция в Белия дом след края на азиатската си обиколка, предаде ТАСС.
"Търговските ни отношения с други страни трябва да бъдат справедливи и взаимноизгодни. Справедливата и взаимноизгодна търговия е нещо много важно. Тези две думи "справедлива" и "взаимноизгодна" са поканата ни към всяка страна, която би искала да има делови отношения със САЩ", подчерта президентът.
"Тези думи са и предупреждение към страните, които мамят, нарушават правилата и се занимават с икономическа агресия, както се случваше в миналото, особено през последните години. Затова външнотърговският ни дефицит с други страни достига $800 млрд. годишно. Това е неприемливо. Възнамеряваме да пристъпим към намаляване на този дефицит възможно най-бързо", каза той.
По думите на Тръмп това е било сред целите на обиколката му в Азиатско-тихоокеанския регион, продължила близо две седмици.
На срещата на върха на АТИС (Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество) обявих, че САЩ са готови да сключат двустранно търговско споразумение с всяка страна в региона, която иска да бъде наш партньор, изграждащ отношения на основата на взаимна изгода, посочи Тръмп.
Той припомни сделките, подписани в Япония, Южна Корея и Китай, както и споразумението, постигнато на срещата на АТИС във Виетнам да се искат реформи в Световната търговска организация, допълва ДПА.
Американският държавен глава отбеляза, че е имал откровен разговор с китайския президент Си Цзинпин за търговския дисбаланс между двете страни и заяви, че "САЩ повече няма да толерират несправедливи търговски практики, които крадат американски работни места, богатство и интелектуална собственост".
"Дните, когато се възползваха от САЩ, свършиха", заяви Тръмп.


Тагове: Тръмп, дефицит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg