EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп получи пари за 55 мили гранична ограда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп получи пари за 55 мили гранична ограда

mail14:40 | 15.02.2019прегледи 819 коментарикоментари 0


Долната камара на Конгреса на САЩ, Камарата на представителите, утвърди тази нощ законопроекта за финансирането на федералните институции, предадоха агенциите.

Камарата на представителите прие законопроекта с 300 срещу 128 гласа. Законопроектът предвижда да бъдат отпуснати над 300 милиарда долара на няколко ведомства и агенции, за да им се осигури финансиране до септември и по този начин да се избегне спиране на работата им. Той предвижда и да се финансира изграждането на нови преградни съоръжения по част от границата с Мексико, но не и да се отпуснат исканите от президента Тръмп 5,7 милиарда долара, за да бъде построена стена по всички непокрити от подобни съоръжения участъци от границата.

По-рано тази нощ законопроектът беше приет и от горната камара на Конгреса, Сената.

Сега той отива за подпис при президента Доналд Тръмп.

Белият дом заяви, че президентът ще го подпише, но и ще използва правомощията си в изпълнителната власт, за да си осигури желаните средства за стената. Това ще стане в частност чрез обявяване от Тръмп на национално извънредно положение, което ще му позволи да прехвърли средства от други места за изграждане на оставащите мили от стената. Хора от Конгреса допуснаха, че ако президентът обяви извънредно положение, е възможно да използва за построяването й съществуващи средства, предназначени за военно строителство, които са в размер на 21 млрд. долара. Той има право да ги вземе, но по закон те трябва да се използват единствено в помощ на въоръжените сили, казаха те.

Приетият тази нощ от Конгреса законопроект предвижда да се отпусне финансиране за изграждането само на 55 мили нови преградни съоръжения по границата.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg