EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп поиска $1,5 трлн. за инфраструктура

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп поиска $1,5 трлн. за инфраструктура

mail10:40 | 01.02.2018прегледи 11038 коментарикоментари 0


Американският президент Доналд Тръмп поиска 1,5 трилиона долара за инвестиции в американската транспортна инфраструктура. „Ще построим блестящи нови пътища, мостове, магистрали, железопътни линии и водопроводи из цялата страна“, заяви той. „И ще го направим с американско сърце, американски ръце и американски материали“.

Това бе част от акцентите в първата му реч за „Състоянието на съюза“, давана ежегодно от американските президенти в началото на всяка година в залата на Конгреса във Вашингтон, където те очертават насоките на политиката си за предстоящите 12 месеца.

Държавният глава призова американската нация да се издигне над дълбокото политическо разделение между Демократи и Републиканци и се похвали с икономическите си постижения. Той обяви „нов момент за Америка“ и подчерта, че „никога не е имало по-подходящо време за изживяване на Американската мечта“.

Подобно на президентите преди него, Тръмп използва обръщението си, за да рекламира постиженията, постигнати по време на първата година от мандата си, като данъчната реформа, намаляването на бюрокрацията и регулациите, отмяната на здравния закон, приет по времето на Обама и др. Той призова Демократическата и Републиканската партия да оставят на страна различията си за имиграцията и остана твърд в исканията си за засилване на граничната сигурност. „Тази вечер, протягам ръка към членовете и на двете партии – Демократи и Републиканци – за да работим за защитата на нашите граждани от всеки произход, цвят, религия и кредо“, заяви Тръмп.

Що се отнася до външната политика Тръмп отново определи Китай и Русия за стратегически съперници на САЩ, представляващи заплаха за американските интереси, икономика и ценности, затвърдявайки позицията си, изразена през декември, в рамките на речта си за новата Стратегия за национална сигурност на Съединените американски щати.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg