EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръмп подписа указ за оттегляне от ТТП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп подписа указ за оттегляне от ТТП

mail17:05 | 23.01.2017прегледи 1469 коментарикоментари 0


Президентът Доналд Тръмп подписа указ за оттегляне на САЩ от Транстихоокеанското партньорство (ТТП), съобщиха световните агенции.
Актът до голяма степен е формалност, тъй като споразумението за свободна търговия все още не е ратифицирано от Сената, отбелязва Асошиейтед прес. Според търговски експерти е малко вероятно то да бъде одобрено предвид съпротивата на избирателите срещу подобни сделки и евентуалната загуба на работни места.
Тръмп определи подписването на указа като "нещо голямо за американските работници".
На церемония в Овалния кабинет той подписа и заповед за замразяване на наемането на служители във федералните служби, както и директива, забраняваща американски неправителствени организации да получават федерално финансиране, когато осигуряват аборти в чужбина.

Сенатор Бърни Сандърс похвали президента Тръмп за изтеглянето на страната от тихоокеанското търговско споразумение, предлагайки да работи с него по въпроса в бъдеще, съобщава The Hill.
„Сега е времето да развием нова търговска политика, която да помага на работещите семейства, а не само на многонационалните корпорации. Ако президентът Тръмп е сериозен за нова политика в помощ на американските работници, тогава ще съм поласкан да работя с него“, каза той.
Сандърс приветства решението, като определи споразумението Транстихоокеанско партньорство (TPP) като „мъртво и забравено“.

Президентът Доналд Тръмп се очаква да подпише заповед относно намерението му за предоговаряне на споразумението за свободна търговия между САЩ, Канада и Мексико, съобщи представител на Белия дом пред NBC News. Премахването на Споразумението за свободна търговия в Северна Америка (NAFTA), изготвено от бившия президент Бил Клинтън и влязло в сила през 1994 г., е обещания от предизборната кампания на Тръмп.
Споразумението има за цел премахване на повечето търговски тарифи между трите държави, увеличаване на инвестициите и затягане защитата и прилагането на интелектуалната собственост.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157