EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп очаква до 35% ръст на БВП на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп очаква до 35% ръст на БВП на САЩ

mail17:40 | 28.09.2020прегледи 777 коментарикоментари 0


Икономиката на САЩ ще отбележи най-огромният скок в световната история през третото тримесечие на 2020 г., БВП се очаква да нарасна с между 23% и 35%, заяви в петък президентът на САЩ Доналд Тръмп.

В изказването си на кръглата маса Latinos for Trump американският президент заяви, че изборите през ноември са най-важните в историята на страната. "Има дух, който никога не съм виждал", каза той, позовавайки се на президентската си кампания.

"Демократите търсят най-голямото увеличение на данъците в историята на страната ни, ако Джо Байдън спечели изборите", отбеляза Тръмп, добавяйки, че кандидатът за президент на Демократическата партия "ще изпрати хиляди наши работни места в Китай", ако спечели изборите през ноември.

Междувременно бизнес телевизия CNBC съобщи, че членове на Камарата на представителите на Съединените щати от Демократическата партия могат да представят още следващата седмица своето предложение за нов финансов пакет, целящ облекчаване на кризата, причинена от коронавирусната пандемия.

Пакетът, по който работят демократите, е на стойност 2,4 трилиона долара.

Предишното предложение, направено от републиканците, успя да мине през Долната камара на американския парламент, но след това беше блокирано от сенаторите демократи в Горната камара.

Изявлението на Тръмп за БВП на САЩ и новината за подготвен нов антикризисен финансов пакет допринесоха за подем на американските пазари на акции, заличавайки първоначалния негативен старт на Уолстрийт.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4128