EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Тръмп обяви носителите на фалшиви новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп обяви носителите на фалшиви новини

mail06:50 | 19.01.2018прегледи 11996 коментарикоментари 1


Американският президент Доналд Тръмп огласи носителите на „наградите за фалшиви новини". Чрез любимия си канал Twitter Тръмп публикува линк, водещ към сайта на Републиканската партия. Поради големия интерес към информацията сайтът блокира за около 90 минути.
2017 г. беше година на настървена пристрастност, на непочтено медийно отразяване и на безсрамни фалшиви новини, се посочва в началото на публикацията. Проучванията показаха, че над 90% от информацията за президента Тръмп в медиите е негативна, се посочва още там. Ето и кои са „отличените”.

Първата позиция в списъка е за публикация във в. The New York Times. Нейн автор е носителят на Нобелова награда за икономика Пол Кругман. В деня на победата на Тръмп той пише, че икономиката на САЩ никога няма да се съвземе.

Втората позиция е новина по телевизия ABC. Журналистът Брайън Рос съобщава, че Тръмп е инструктирал съветника си Майкъл Флин да се свърже с емисари на Кремъл преди избирането си през ноември 2016 г. Заради това Рос е отстранен за четири седмици.

Номер три е новина по CNN, в която се твърди, че Доналд Тръмп и синът му имат достъп до хакнати документи от Уикилийкс.

Четвъртата „отличена” фалшива публикация е в списание Time, че вече като президент Тръмп е махнал бюст на Мартин Лутер Кинг от Овалния кабинет.

На пета позиция е публикация във в. Washington Post, според която Тръмп е говорил пред празна зала в Пенсакола. Репортерът обаче некоректно е снимал залата часове преди събитието.

Шеста и седма позиция в списъка отново са за телевизия CNN, която си позволява да редактира видео с Тръмп и японския премиер и пише невярна информация, свързана с Русия.

Под номер осем е сп. „Newsweek” – фалшива новина, че първата дама на Полша не се е ръкувала с Тръмп.

Деветата новина пак е по CNN, този път с участието на бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Некоректно е била представена информация за разследване срещу Доналд Тръпм и последващото уволнение на Коми.

Десета в списъка е статия в The New York Times, според която администрацията на Тръмп е скрила доклад за климата.

Като единадесета позиция е посочено твърдението за връзки с Русия, което според Тръмп е най-голямата измама спрямо американския народ. Няма такива връзки, пише държавният глава на САЩ.  

Следват изброени някои от резултатите през тази една година управление на Доналд Тръмп:

Създадени са почти 2 милиона работни места, с $8 трилиона се е увеличило благосъстоянието.

Безработицата при афроамериканците и латиноамериканците бележи рекордно дъно.

Президентът прокара историческа данъчна реформа, невиждана от времето на Рейгън.  

Доналд Тръмп сложи край на енергийните регулации, наложени по времето на Барак Обама и ускори строителството на тръбопроводите Keystone XL и Dakota Access, като поиска предоговаряне за постигане на по-добра сделка за държавата.

В политически план, като постижение на Тръмп се отбелязва разгрома над ИДИЛ в Ирак и Сирия. Американският президент спази и обещанието си да признае Ерусалим за столица на Израел и обяви, че ще премести там посолството на САЩ.

Малко по-късно Тръмп написа още едно послание, в което изтъква, че има и много чудесни репортери, които уважава, и добри новини, с които американците могат да се гордеят.


 
Коментари
 
Пешо - 20-01-2018 г. 10:07:36

ФалшиФи...

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1957