EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Тръмп иска още средства за малките фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп иска още средства за малките фирми

mail18:40 | 14.04.2020прегледи 11231 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще поиска от Конгреса да одобри отпускането още 250 милиарда долара за стимулиране на малкия бизнес в условията на спряла икономика заради коронавирусната пандемия, предаде ДПА.
В момент когато Конгресът бърза да изготви следващия спасителен план, внезапното искане на Тръмп да бъдат прибавени 250 милиарда долара към току-що пуснатата програма за заплатите в малките компании създава нова конфронтация по въпроса за помощта, отбелязва Асошиейтед прес.
Министърът на финансите Стивън Мнучин заяви, че са необходими още пари за популярната нова Програма за защита на заплатите на стойност 350 милиарда долара, която заработи преди десетина дни, но бързо бе опустошена, след като компаниите се нахвърлиха на възможността за безвъзмездни на практика заеми до 10 милиона долара. Целта е да продължи изплащането на възнаграждения на служителите, принудени да си останат вкъщи, припомня АП.
Заемите за тези компании могат да бъдат опростени, ако се използват за основни разходи и заплати, уточнява ДПА.
По думите на Тръмп програмата ще помогне американците да останат на работа и така да се допринесе за бързо и цялостно възстановяване.
Мнучин потвърди, че води разговори с лидерите на републиканците и на демократите за допълнителни 250 милиарда долара, за да се гарантира, че малкият бизнес ще получи парите, от които се нуждае.
Конгресът вече е приел три законопроекта за помощи във връзка с коронавируса, включително основния пакет от 2,2 трилиона долара, припомня ДПА.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg