EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп иска квалифицирани мигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп иска квалифицирани мигранти

mail10:35 | 17.05.2019прегледи 729 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи бързи реформи в имиграционната политика на САЩ, които ще дадат преимущества на високообразовани и квалифицирани имигранти, предадоха световните агенции.
    Сегашната система е нефункционална и обременена с проблеми, включително отдаването на предпочитание на хора, които имат роднини в САЩ, и позволява твърде много "повърхностни" молби за убежище, заяви Тръмп, цитиран от ДПА.
    САЩ вече издават годишно 1,1 милиона разрешителни за пребиваване или "зелени карти", които позволяват на притежателите им да живеят и работят в страната. От тях 66 процента се издават, защото кандидатите имат роднини в САЩ, а 21 процента - на произволен принцип чрез лотария, отбеляза Тръмп.
    Това означава, че САЩ не могат не могат да отдават предпочитание на лекари, изследователи и най-добрите студенти, които завършват американски университети - някои от тях се връщат в родните си страни, за да основат компании, които биха могли да бъдат създадени в САЩ.
    "Дискриминираме гения. Дискриминираме брилянтността. Това няма да се случва повече, след като приемем това (законодателство - бел. ред.)", заяви Тръмп в реч в Розовата градина на Белия дом.  
   

Съгласно действащата система само 12 процента от легалната имиграция се основава на умения или заслуги, отбеляза президентът. Целта на предложената реформа е да увеличи тази цифра до поне 57 процента. Според държавния глава това може да направи САЩ по-конкурентоспособни в световен план, като същевременно гарантира, че страната ще продължи да приветства новодошлите.
    Тръмп подчерта също, че при реформа на имиграционната система пристигащите в страната ще преминават тест по английски език, което да допринесе за тяхната интеграция,  асимилация и единство в бъдеще.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg