EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръмп: Икономиката ни е ракета носител

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп: Икономиката ни е ракета носител

mail07:40 | 11.06.2020прегледи 550 коментарикоментари 0


Американският президент Тръмп вярва, че икономиката на страната не само ще се възстанови от пандемията до следващата година, но посочи, че новият доклад за заетостта доказва, че САЩ "не са във V-образно икономическо възстановяване, а в истинска ракета носител". Според доклада 2.5 млн. американци са се върнали на работа през отминалия месец.

Преди него и вицепрезидентът Майк Пенс заяви, че докладът за работните места, е знак, че американската икономика започва да се възстановява от дълбокия удар, причинен от коронавирусната пандемия, но заяви, че Доналд Тръмп все още се застъпва за намаляване на данъка върху заплатите.

"Ще направим всичко, което трябва да се направи, за да върнем нашата икономика обратно назад към нивата от преди кризата", посочи Пенс в интервю за телевизия CNBC.

Междувременно Тръмп обяви, че е подписал законопроекта за облекчаване на изискванията за разходване на средства по Програмата за защита на заплатите (PPP) по време на коронавирусната криза. Той подчерта, че това "особено ще помогне на ресторанти, хотели и други бизнеси, които са били силно засегнати от коронавируса".

Президентът на САЩ призова и за промяна в стратегията срещу пандемията от коронавирус, като се съсредоточат ресурсите върху защита на "високорискови групи хора", настоявайки за цялостно прекратяване на заръката "останете си вкъщи" във всички американски щати.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg