EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Тръмп: Без данъци до края на годината!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп: Без данъци до края на годината!

mail15:08 | 12.03.2020прегледи 11223 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да освободи американците от данък върху заплатите до края на годината като част от мерките в отговор на епидемията от коронавирус, съобщи икономическият съветник в Белия дом Лари Къдлоу, цитиран от световните агенции и БТА.

"Това е смело предложение и това е смел президент", коментира Къдлоу на пресконференция, без да посочва детайли по плана, който трябва бъде приет от Конгреса. Предложението ще бъде очертано в близко бъдеще, като целта е работниците от средната класа да получат данъчно облекчение, добави съветникът.

Планът на президента идва на фона на силното увеличаване в случаите на вирусоносители и натиска върху Белия дом да засили мерките си срещу здравния и икономическия аспект на кризата.

Данъците върху заплатите, които се плащат и от служителите, и от работодателите, се използват за финансиране на програмите за социално осигуряване и други свързани с тях, уточнява агенция Киодо.

Администрацията на Тръмп иска да гарантира, че малкият и средният бизнес разполага с достатъчно средства, за да пуска в неплатен отпуск по болест хората, застрашени от заразяване. Обмисля се и отсрочка при плащането на данъците в някои отрасли, които са под натиск.

Епидемията от коронавируса ще отмине, каза междувременно Доналд Тръмп и призова американците да запазят спокойствие.

"Това ще отмине. Просто запазете спокойствие. Ще отмине", каза Тръмп след среща в Капитолия с конгресмени от Републиканската партия.

"Искаме да предпазим сектора на морските превози в нашата икономика, нашия круизен сектор, круизните кораби. Искаме да предпазим и нашия авиационен сектор", добави той.

Мерки, приети от други страни

Дания приема мерки в подкрепа на бизнеса, засегнат от влиянието на коронавируса. Датският министър на финансите Николай Вамен, цитиран от Ройтерс, посочи, че временно ще бъде отложен крайният срок за плащане на данъци, включително ДДС, от местните компании. По думите му мярката ще осигури 125 милиарда датски крони (19 милиарда долара) допълнителна ликвидност за датските компании.

Италия обмисля да замрази изплащането на осигурителни вноски и месечни ипотечни вноски, за да противодейства на икономическите последици от коронавирусната епидемия. Министърът на икономическото развитие Стефано Патуанели обеща подкрепа за фирмите и домакинствата на обща стойност 10 милиарда евро.

Великобритания предвижда на фирмите да се даде допълнително време за плащане на данъци, ако те се изправят пред краткосрочен недостиг на налични средства.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg