EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп - ИТ гиганти, топят леда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп - ИТ гиганти, топят леда

mail12:40 | 15.12.2016прегледи 1824 коментарикоментари 0


Новоизбраният президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп се срещна с лидерите на някои от технологичните корпорации в Силициевата долина, съобщава радио Voice of America.
Това може може да бъде отчасти встъпителна, отчасти мирна среща, като се има предвид острите позиции на Тръмп спрямо голяма част от американските технологични гиганти.
Преди време Тръмп призова поддръжниците си да бойкотират Apple, поради позицията ѝ по отношение на неприкосновеността на личния живот, както и за да „започне Apple да прави компютрите си и своите iPhone-и на наша земя“.
Милиардерът също влезе в спор с изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг по темата за бъдещата имиграционна реформа в страната.

Сега обаче Тръмп похвали групата представители на технологическите компании и ги призова да се обръщат към него при нужда, пише The Hill.
„Искам да продължите невероятните си иновации. Като вас няма втори на света“, заяви Тръмп по време на срещата си с представителите на технологичните компании. „Ние ще направим всичко, за да помогнем за това. Ние сме тук за вас-. Може да се обаждате на екипа ми, може да ми се обаждате на мен“, добави той. „Тук съм, за да ви помогна. Вие се справяте добре и в момента“, заяви Тръмп.
Новоизбраният президент заяви, че планира да приложи договори за справедлива търговия, когато застане на поста си. „Ще направим много по-лесно това да търгувате отвъд границите“, посочи той.
Сред събралите се представители на информационния бизнес бяха директорът на „Тесла“ Илон Мъск, директорът на Фейсбук „Шерил Сандбърг“, Лари Пейдж от „Гугъл“ и Джеф Безос – създателя на „Амазон“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961