EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръгна нощният влак Берлин - Париж - Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръгна нощният влак Берлин - Париж - Брюксел

mail18:06 | 13.12.2023прегледи 423 коментарикоментари 0


След много години прекъсване нощният влак, свързващ Берлин с Париж и Брюксел, отново потегли, а очакванията са той да бъде добре запълнен, предава ДПА. Половината от вагоните ще пътуват до Париж, а другата половина - до Брюксел.

Първата композиция беше изпратена от министър на транспорта Фолкер Висинг и от главния изпълнителен директор на "Дойче бан" (Deutsche Bahn) Рихард Луц.

Отначало влакът ще се движи три пъти седмично, а плановете са до края на октомври 2024 г. линията да стане всекидневна. Влаковете ще бъдат под съвместното управление на "Дойче бан", както и на австрийските, френските и белгийските държавни - OBB, SNCF и NMBS/SNCB. Влакът е част от марката "Найтджет" (Nightjet) на австрийските железници.

"Нощните влакове по празниците са почти изцяло разпродадени", посочват от "Дойче бан". "Когато пуснахме новата нощна връзка заедно с нашите партньори, резервациите рязко се увеличиха".

"Дойче бан" спря нощните си влакове през 2014 г. заради спад на търсенето и остарелите спални вагони, но реши да поднови услугата, тъй като интересът към пътуване през нощта в Европа през последните години отново започна да расте./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158