EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трудови борси на АЗ за туристическия сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трудови борси на АЗ за туристическия сезон

mail17:15 | 20.04.2022прегледи 811 коментарикоментари 0


Във връзка с предстоящия туристически сезон, Агенцията по заетостта чрез бюрото по труда в Бургас организира специализирана трудова борса в областта на хотелиерството и ресторантьорството.

На срещата ще бъдат поканени търсещи работа лица, които ще могат да се запознаят с предложенията за работа на фирми от туристическия бранш. В нея могат да участват и украински граждани, които желаят да започнат работа в България.

Трудовата борса ще даде възможност на представителите на бизнеса в областта на хотелиерството и ресторантьорството да представят своите оферти и да се срещнат на място с кандидатите за работа. Към момента 16 фирми от туристическия бранш са заявили участие в трудовата борса, а свободните работни места, които се очаква да обявят, са над 400.

До края на април Агенцията по заетостта планира провеждането на още 1 трудова борса – обща, с акцент върху сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Тя ще се проведе във Варна. В нея могат да се включат украински граждани, установили се в града и неговите околности, както и всички търсещи работа с подходяща квалификация. Работодателите, които искат да участват, могат да се свържат с организаторите от бюрото по труда във Варна.

След поредицата от майски празници, на 11.05.2022 г., Агенцията по заетостта ще организира обща трудова борса в София, на която също ще бъдат поканени и украински граждани. Директната среща с работодателите от различни браншове ще се състои от 10.00 часа в двора на бюрото по труда „Възраждане“. Представителите на бизнеса, желаещи да обявят своите свободни работни места за събитието, могат да се свържат предварително с организаторите от регионалната служба по заетостта в София. Всички търсещи работа, проявили интерес към събитието, ще бъдат обслужени по време на срещата.

Графикът на трудовите борси на Агенцията по заетостта за април 2022 г. може да бъде видян тук.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg