EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Троян отчита ръст на приходите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Троян отчита ръст на приходите си

mail17:04 | 22.11.2016прегледи 1423 коментарикоментари 0


Община Троян отчита ръст в изпълнението на приходите си, съобщават от общинската администрация. Към началото на ноември има общо 96 процента изпълнение на планираните приходи за годината.

До момента Общината е събрала от данъкоплатците над 4,5 милиона лева - с около 500 хиляди лева повече от предходната календарна година. Троянци са платили 992 хиляди лева за данък "недвижими имоти" - със 76 хиляди лева повече от 2015 г. и 97 на сто изпълнение на планираните приходи. Събрани са 329 хиляди лева повече от данък "превозни средства" - общо над 1,1 милиона лева. Най-ниска към момента е събираемостта на таксата за битови отпадъци, спрямо плана, съставен от експертите, за настоящата година, или близо 1,7 милиона лева.

Експертите от отдела "Местни приходи" напомнят, че лицата с намалена работоспособност от 50 до 100 процента ползват облекчения за данък върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци за основно жилище и за лек автомобил, с обем на двигателя до 2000 куб. см. и с мощност до 117,64 KW. Облекчението се ползва за притежаваните идеални части от имуществото, след подаване на декларация по образец в двумесечен срок от издаване на решението на ТЕЛК.

За 2017 г. декларации и заявления за начисляване на такса "битови отпадъци" върху количеството им се подават от 1 до 30 ноември на 2016 г., припомнят от администрацията.

Над 1,7 милиона лева е вложила Община Троян за обекти, включени в капиталовата програма, съобщават от общинската администрация.

Към средата на ноември в Община Троян са изпълнени и разплатени обекти на стойност близо 1,3 милиона лева. Предстои разплащане към изпълнители на обекти на стойност около 431 хиляди лева. Очакваните икономии в края на годината, вследствие на проведени процедури и пренасочване на такива с решения на Общински съвет, ще бъдат в размер на близо 250 хиляди лева.

Едни от големите проекти, реализирани в общината, са: преасфалтиране на участък от републикански път III-357 в кв. "Ливадето" в Троян; преасфалтиране на участък от общински път в село Черни Осъм; изграден е паркинг зад сградата, в която се помещава отдел "Местни приходи".

С реализацията на капиталовата програма през настоящата година в община Троян ще бъде положена около 34 400 кв. м нова асфалтова настилка и 1620 кв. м армирана бетонова настилка. Изпълнен е договор за реконструкция и рехабилитация на участъци от общинската пътна мрежа, като е преасфалтирана 8669 кв. м пътна настилка и укрепен път с 9 габиона.

С оглед на изпълнението и въвеждането на актуализирания Генерален план за организация на движението е изпълнена светофарна уредба на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Радецки". До края на ноември предстои да приключи работата по реконструкцията на кръстовището на ул. "Христо Ботев" и ул. "Симеон Велики" в кръгово. Там ще бъде положена 1020 кв. м нова асфалтова настилка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg