EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Три фонда спряха работа с UK

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три фонда спряха работа с UK

mail07:00 | 09.07.2016прегледи 1699 коментарикоментари 0


Още три големи фондове за рисков капитал бяха принудени да спрат в сряда търговията с техните договорни фондове за недвижими имоти във Великобритания в опит да прекратят масовото теглене на средства от подплашени инвеститори.

Инвестиционните компании Henderson Global Investors, Columbia Threadneedle и Canada Life са най-новите мениджъри на фондове, които прекратиха временно тегленето на средства от техните британски имотни фондове след нарасналата политическа и икономическа несигурност в резултат на решението на Великобритания за излизане от ЕС.

"Ефектът на доминото" е факт, след като във вторник Standard Life Investments беше първата инвестиционна компания, предприела подобен ход, последвана до края на деня от Aviva Investors and M&G Investments.

Това означава, че повече от половината от десетте най-големи договорни фондове за недвижими имоти във Великобритания вече прекратиха временно търговията, оставяйки по този начин "замразени" над 18 млрд. паунда - най-голямото блокиране на средства в тази инвестиционна сфера от световната финансова криза през 2008-а година насам.

Според Английската централна банка активите в британските фондове за недвижими имоти са в размер на 35 млрд. паунда и представляват около 7% от пазара на недвижими имоти с търговска цел.

Останалите най-големи фондове, инвестиращи в британски търговски недвижими имоти, се управляват от инвестиционните компании Kames Capital, Aberdeen Asset Management, Legal & General Investment Management (LGIM), F & C Asset Management и Royal London Asset Management.

LGIM и Royal London потвърдиха, че техните фондове все още се търгуват, докато от Kames и F & C не дадоха ясни отговори. /Финансов портал на БНР


Тагове: фонда, UK
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg